Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μετά τις ευρωεκλογες έρχεται η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και η μετατροπή της Ευρώπης σε μια φεουδαρχική αυτοκρατορία




Γράφει η Ντορέτα Πέππα
Το θυμάστε αυτό το περίφημο «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», που μας είχαν πρήξει με δαύτο πριν κάτι χρόνια και το οποίο είχε καταψηφιστεί από αρκετές χώρες σε δημοψηφίσματα, ενώ εμείς το είχαμε υπερψηφίσει εντός του δικού μας Κοινοβουλίου, αφού ποτέ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας δεν καταδέχθηκαν να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό αν θέλει ή δε θέλει να δεχθεί το εκάστοτε ευρωπαϊκώς επιβαλλόμενον; Ε, πάει αυτό! Το «Σύνταγμα». Για «Συντάγματα» κι άλλες «δημοκρατικές αηδίες» ούτε κουβέντα πλέον. Αφού δεν τους έκατσε τότε, βάλανε μπρος το “Plan B” και προτίμησαν να μας δέσουν χειροπόδαρα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας! Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πώς η αρχαιοελληνική δημοκρατικότητα απωθήθηκε από την ξενική δουλοπρέπεια




Του Γιαννη Καρβελα Φιλολογου

            Ένα θέμα, που είτε αγνοείται είτε αποσιωπάται, είναι ο λεγόμενος «πληθυντικός της ευγενείας». Λίγοι γνωρίζουν ότι το γλωσσικό τούτο φαινόμενο είναι ξενικής προέλευσης. Ακόμη λιγότεροι υποψιάζονται, πως η χρήση του τα τελευταία 180 περίπου χρόνια έχει προκαλέσει σύγχυση στη γλώσσα μας κι αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσοστό από τη δημοκρατικότητά της.
Μπορούμε ν’ αρχίσουμε με μερικές παρατηρήσεις πάνω στη χρήση του πληθυντικού στην αρχαία Ελλάδα. Η αρχαία γλώσσα χρησιμοποιεί τον πληθυντικό μόνο με την αριθμητική του έννοια. Βλέπουμε ότι ο ενικός δηλώνει ένα πρόσωπο ή πράγμα, ο δυικός δηλώνει δύο και ο πληθυντικός περισσότερα από δύο

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Από το εξωτερικό στον ελληνικό στρατό - Πομάκος πρότυπο για τους συνομηλίκους του!




Παρ'όλη τη λυσσαλέα προπαγάνδα των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας, συνέχεια παρουσιάζονται νέες περιπτώσεις αδελφών Πομάκων, που μας συγκινούν. Πρόσφατα μάθαμε ότι νεαρός Πομάκος που η οικογένειά του ζει για δεκαετίες στο εξωτερικό (Γαλλία) παράτησε τα πάντα και ήρθε να καταταγεί στον ελληνικό στρατό, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει!

Ο νεαρός Πομάκος που γεννήθηκε στη ξενιτιά, δεν μιλάει καθόλου ελληνικά, αλλά αντίθετα γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά). Θα μπορούσε να αποφύγει τη στράτευση στον ελληνικό στρατό, αφού δεν σκοπεύει να έρθει να μείνει στην Ελλάδα ή να αφήσει να περάσουν τα χρόνια (ώστε να μπορεί να απαλλαγεί ή να εξαγοράσει τη θητεία), όπως κάνουν διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι επιχειρηματιών και πολιτικών.